Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Какво ни дава работата от вкъщи?

Какво ни дава работата от вкъщи?Да работим от вкъщи е мечта на толкова много хора. В момента използването на технологии дава предимство като много от работните ни задачи да се изпълняват само със софтуер и интернет. Напредването на човечеството в тази област позволява при обстоятелства на пандемия да съвместяваме работата си и да се запазим здрави.

Големите компании и работодателите се адаптират към новите обстоятелства, но вече се забелязват и някои не толкова лоши закономерности. Сметките за електричество в офисите са намалели, както и разходите за определени консумативи. Изграждането и поддържането на определена работна среда с всички технологии и дори мебелировки, се замрази. Всичко е някак по-спокойно.

От друга страна, на служителите не им се налага да отделят допълнително време и средства за пътуване до работа. По този начин спестяват около 2 часа от времето, необходимо им за себе си. Когато са си вкъщи, дори и леко настинали, работят и по този начин използват по-малко болнични дни. Дистанционната работа им позволява да съвместяват задължения и да не се чувстват притиснати от строга работна среда.

Предвид всички тези ползи, може би след като премине заплахата, ще сме открили нов и много продуктивен начин на работа, който да запазим и занапред.

Google+ Comments