Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Досадните сезонни настинки

Досадните сезонни настинки

hot_and_cold_illos_by_simianbrothers-d4gmo93Откъде постоянно се появяват  тези сезонни настинки, грипове, хреми, подсмърчания и няколко дневни неразположения. Честно казано, омръзна ми всяка зима, пролет и есен да ме тръшва грип и минимум седмица да се чувствам зле. Да не говорим, че точно уикендът, когато би трябвало да си почина от работата и да събера сили за новата седмица, аз се излежавам по цял ден и стискам главата си под възглавницата в опит да спра болезненото пулсиране в слепоочието. Не бих казал, че е точно почивка…

Да споменавам ли, че и коефициентът ми на полезно действие на работа спада, когато чувствам неразположение? Задачи, които по принцип върша за половин час, сега ми отнемат по един. Отказвам да пия лекарства, освен ако не е прекалено належащо и предпочитам да си направя фреш от лимон вместо да пия изкуствени витамини от аптеката. Действието може и да е по-бавно, но ми се струва някак си по-естествено. Въпросът е, че самото преживяване е настина неприятно. Не мога да се застоя пред компютъра без да ме заболи главата, не мога да чета книга по същата причина. Не ми се излиза никъде и искам да се виждам с възможно най-малко хора, за да не заразя някого от тях случайно. Физически и психически настинките изморяват, а толкова ми се иска просто да не се разболявах така лесно… ето сега пак съм болен и стискам палци по-скоро да се оправя, но ще видим дали ще стане.

А  на всички, които четат настоящия текст, искам да им кажа да се пазят и дано пропуснат грипа този сезон, пък защо не и цяла година. Дано!

Google+ Comments