Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично До колко близки ти стават колегите?

До колко близки ти стават колегите?Истината е, че прекарваме по-голямата част от деня си в компанията на тези хора, с които работим. Чували сме много пъти твърдения от сорта на това, че не е нужно да ги харесваме – важното е да си вършат работата и да можем да разчитаме на тях като професионалисти.

Но можем ли да ги наречем “приятели” или просто “близки” хора?

Много зависи. Отново, като всичко останало в този живот – не може да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Напълно е възможно да създадете наистина истинско приятелство с тези хора или поне с част от тях, а тогава ще им споделяте голяма част от преживяванията си и личните си моменти.

Истината е, че ако HR-ът на компанията си е свършил достатъчно добре работата, ще е подбрал хора, професионалисти, които ще могат лесно да се сработят и да се харесват един друг. Те ще имат сравнително еднакви интереси, сходно образование и е напълно възможно да си допаднат и като хора. Това означава, че ще се създаде приятна атмосфера на работа, в която ще се реализират много по-лесно работните проекти.

Как стоят нещата с вашите колеги? Успели ли сте да създадете приятелства с тях и до колко сте склонни да споделяте личните си преживявания и терзания с тях?

Google+ Comments