Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Да се поучим от успеха на Светльо Кантарджиев и сп. „Биограф“

Да се поучим от успеха на Светльо Кантарджиев и сп. „Биограф“

Българите сме свикнали да се оплакваме. Оплакваме се, че сметките са ни високи, а заплатите ниски. Не ни харесва отношението, което получаваме на работа. Ядосваме се на шефа, на политиците, на публичните личности и т.н. А виждаме ли добрия пример, питам за? Защото и на родна почва имаме хора, с които да се похвалим и от чиито успех можем да се поучим.

Братът на една приятелска например преди години си разработи любителски сайт, докато беше още студент. В момента, едва 26-годишен, печели от сайта си и ежедневно генерира по 30 хил. уникални посещения. Имаме също така фирми, които са успели да пробият на външен пазар или с цената на много пот и усилия са се разраснали на местна почва. Имаме известни личности в спорта, технологиите, изкуството и т.н. Защо по-често не гледаме в тяхна посока и не черпим вдъхновение от примера им? Ще е значително по-здравословно и полезно за самите нас.

Success-In-Affiliate-Marketing-300x290Знаете ли например за родното списание „Биограф“? То е интересно, увлекателно, с много любопитна информация, качествени материали и интересни снимки. Негов маркетингов директор е Светослав Кантарджиев, който по мое мнение си върши работата повече от добре. Отдавна е успял да привлече вниманието ми като читател и очевидно го задържа, щом не спирам да следя новите броеве на „Биограф“ и да си ги купувам ежемесечно. Осъзнавам, че за маркетинговия екип на списанието аз се олицетворявам с думата „таргет група“, но какво от това. Нямам против Кантарджиев или който и да е друг маркетолог да наблюдава потребителските ми навици, щом накрая съм доволен от продукта, който купувам. Знам, че за да бъде един бизнес успешен, той трябва да познава своите публики.

Смятам, че много хора в България, които се занимават професионално с маркетинг и реклама, биха могли да почерпят опит от работата на Светослав Кантарджиев в „Биограф“, защото е изключително трудно в днешно време за печатните медии да се борят с електронните за вниманието на читателската аудитория.

Google+ Comments