Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Да отидеш на автосервиз…

Да отидеш на автосервиз…

EuropeanAutomotiveServiceWhitehouseTexasЗдравейте приятели и блогъри! Има един въпрос към вас – колко често карате колата си на автосервиз? Във връзка с това бих искал, също така да помоля някого да ми напише има ли орган, който контролира монтьорската дейност и какви гаранции получаваме всички ние срещу парите си? Аааа, сетих се, отговорите са: никой и никакви! Ако бяхме в някоя европейска държава  бих отправил апел към управляващите – моля ви, проверете и узаконете какво се случва в този сектор, защото направо не ми се говори. Като първо годишните технически прегледи са толкова измислени, че няма накъде повече. Да не говорим, че никой не проверява тези, които се занимават с това, дали имат необходимите знания и качества да вършат такава жизненоважна дейност. Следващо: ценоразписът – дори не съм виждал такъв в повечето автосервизи, а пък някъде го има непълен. Преди беше доста по-зле, сега като гледам на повечето места  се стараят много да привлекат клиенти и да са коректни. Но тогава си задавам въпроса защо за една и съща услуга на две или три места ти взимат различна такса. За да е още по-ярка картинката само ще спомена и за фалшивите и нискокачествени части, които няма как да разпознаете, а и не ви дават никакви сертификати за качество. Следователно за какво даваме парите си не е ясно и нямаме и гаранция, че след три дни няма да сме със същия проблем както в началото. Мисля, че това заслужава да му се обърне внимание… но монетата има и две страни.

Виждам малките междуградски пътища, виждам някои улици (тука отварям скоба и само споменавам Враца – останалото ви е ясно). След това слагам на вашето внимание и стандарта на живот на българина, който се моли да изкара с “тротинетката си” – взета на втора ръка опел, форд или фолцваген, още няколко годинки. Представям си в сервиза, ако му кажат, че колата му не минава техническият преглед. Много ще се разстрои човекът.

Какво излиза накрая? Че живеем в един цикъл и нередностите, които ни дразнят, понякога може и да ни помагат; че за всяко едно поведение и действие си има причина. Кошмар. Не искам да пиша повече…

Google+ Comments