Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Да избереш перфектния матрак

Да избереш перфектния матракДойде и този етап от живота, в който трябва да сменя матрака си. Знам, че е препоръчително да се прави между 5 и 8 години. А ако често се сменят страните и посоките на матрака, може да издържи и по-дълго.

Като се замисля, на леглото си прекарвам поне една трета от деня. Прибирам се уморен и си мечтая да полегна, да се отпусна, а на сутринта да се събудя свеж и отпочинал. Затова, когато преминавам към една такава дълготрайна покупка, я премислям добре, отделям подходящ бюджет и най-вече – изпробвам много матраци, за да разбера кой е наистина подходящ.

Тъй като имам гръбначно изкривяване, е препоръчително да спя на малко по-твърда повърхност. Но от опит знам, че това е добре за кръста, но не и за раменете и врата ми. Ако пък е прекалено меко, се получава обратният ефект.

В едни от магазините продавачката ме посъветва да прекарвам по минимум 5 минути върху всеки матрак, за да преценя твърдостта му, а ако съм се спрял на някой конкретен, да лежа поне 2 часа върху него преди да го купя. Споделям го като добър съвет за всички вас.

В момента на пазара има изобилие от матраци и ето какво научих аз. „Покет“ системите, които представляват опаковани самостоятелни пружини, са едни от най-качествените и предпочитани, защото пасват на повечето хора. Но постепенно навлизат и матраци със слоеве мемори, ортопедична и охлаждаща пяна, които са с гаранция между 15 и 25 години.

Аз избрах най-новата опция, при която матраците за спалня могат да се разделят на две половини в един общ калъф. Така, ако половинката ви обича да спи на по-меко, може да избере тази страна, а за хора като мен, които предпочитат по-твърда – да обърнат матрака. Хитро и удобно!

Google+ Comments