Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично Бебе на хоризонта и помощ от ЕОС Матрикс

Бебе на хоризонта и помощ от ЕОС МатриксВ трудни моменти помощта идва от неочаквани места, а в моя случай тя дойде от ЕОС Матрикс – специализирана агенция за събиране и управление на вземания.

Историята е твърде тривиална, но реших да я разкажа, защото немалко хора изпадат в подобно положение. Така че реших, че мога да бъда полезен със споделянето на личните си премеждия.

Преди много години, още докато бях ерген, живеех изключително динамично. Позволявах си скъпи екскурзии, купувах си най-новата техника и се възползвах от всички екстри на живота. Разбира се този начин на живот не можех да си го позволя без помощ от различни финансови институции. Възползвах се максимално от облагите, които предлага съвременният начин на живот – стоки на изплащане, потребителски кредити и прочие.

След време бях натрупал толкова много задължения, че дори не знаех кое кога трябва да се плаща. А животът ми продължаваше да се развива с нормалните темпове за всеки един човек и дойде моментът, в който се озовах сериозно обвързан с дете на ръцете.

Сами знаете, че едно дете е изключително сериозен разход и колкото и да се опитвах да балансирам между изплащането на досегашните ми задължения и грижите за детето, толкова и не ми се получаваше добре.
В един момент започнах да забавям вноските си по заемите и напълно логично, ме потърсиха от колекторска агенция ЕОС Матрикс.

ЕОС Матрикс всъщност са българското представителство на международната финансова група EOS Group и съществуват на родния пазар от повече от 16 години, като служителите по събиране и управление на вземанията прилагат международно ноу-хау за комуникация с клиенти.
Когато ме потърсиха за просрочените ми задължения, служителката на ЕОС Матрикс ме помоли да обясня каква е причината за забавянето на плащането от моя страна. Честно да си призная, ме беше малко срам да ѝ кажа, че не съм преценил добре разходите си и бебето, което изисква изключително много средства за отглеждането му. Но счетох, че за да пита, значи коректната информация е от значение. Ето защо ѝ обясних всичко както си беше. Тя ме изслуша и от последващите ѝ предложения разбрах, че съм постъпил напълно правилно като съм ѝ казал цялата истина за причините за моето просрочие.

Служителката по събиране и управление на вземания в ЕОС Матрикс ми предложи план за изплащане, благодарение на който към днешна дата нямам нито едно задължение. В същото време ми даде ценни съвети за това как най-правилно да разпределям месечния си бюджет. Трябва да си призная, че вече прилагам на практика всеки един неин съвет и наистина успявам да се справя, а дори и да спестявам пари.

Истината е, че правилното планиране е най-важно в един семеен бюджет. Благодаря за полезните съвети на ЕОС Матрикс.

Google+ Comments