Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Uncategorized Как да изградим силен характер – част 1

Как да изградим силен характер – част 1



След като изчетох различни материали по темата как да изградим силен характер, достигнах до извода, че няма ясна методология. Но винаги има една трудност, която трябва да се преодолее и това е промяната на навиците. В този материал в блога ви даваме някои стъпки, които да ви помогнат да направите тази стъпка по-лесна и успешна.

  1. Започнете от това да научете какво е необходимо, за да имате силен характер. Много е важно да знаете какво искате да промените и да направите адекватна оценка на състоянието си в момента.
  2. Научете се да бъдете съпричастни. Възможността да се идентифицирате и да се поставите на мястото на хората със слаб характер ще ви позволи да прецените кога и как ще може да действате. Съпреживяването на емоции или емпатията помага да бъдете силни и реално да гледате на живота и на хората в него.
  3. Развийте лидерската си сила. Всеки човек със силен характер е способен да взема решения и да стои твърдо зад тях, въпреки трудностите, които могат да възникнат. Просто потърсете дълбоко в себе си тази сила и я прилагайте без свян.
  4. Предотвратявайте и контролирайте възможните ирационални импулси. Всички знаем, че действието преди мисълта може да доведе до неудобни или проблемни ситуации. Така че винаги трябва да се опитвате да бъдете възможно най-рационални.
  5. Повишете полезното си самочувствие. Ако не обичате себе си, никога няма да можете да се почувствате на сто процента сигурни в решенията, които вземате. А това ще бъде постоянна пречка, когато става въпрос за укрепване на характера ви. Затова е важно да оценявате себе си като пълноправен човек с качества и възможности.

    Съветите не се изчерпват само до тук, но те са страхотно начало. Практикувайте ги, а съвсем скоро ще ви дам и втората част за напреднали.

Google+ Comments