Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Родих се

bornВинаги съм смятал, че удобната и качествена обувка е много важен момент. Както се казва, никак не е добре да те стяга чепикът – във всеки един смисъл. Затова последното нещо, от което бих се опитал да спестя, това са обувките. Държа да са с доказан произход, и отвън, и отвътре да са от качествени и естествени материали, подметката да е гъвкава и удобна. Абе с две думи – имам претенции в тая посока и не съм от хората, които си мислят, че за двайсет лева от китайски магазин може да получиш класа.

Явно обаче и в обувното производство, както и при техниката, освен че се мени модата в дизайна, постоянно се сменят и се подобряват техническите характеристики на продукцията. С други думи казано – идват нови поколения от съответния артикул.

Та както ви казах претенциозен съм към това, което слагам на краката си. И по отношение на туристическите обувки, които ползвам. Последните, които доскоро носех, бяха качествени и скъпи, но старички – отпреди десетина години. Но знаете как е, като хванат калъпа на краката ти, и не ти се изхвърлят. И аз не го направих, докато не сдадоха съвсем багажа. И започна търсенето – по сайтове, магазини. Избор голям – с технически характеристики на подметката, на стелката, на горната част като на самолети. Описани материалите, предимствата, комфорта, който създават. Е, в крайна сметка се спрях на един от най-новите и качествени модели. И да ви кажа – има си значение – вече успях да ги пробвам. Краката ти са като в пантофка, не усещаш даже и най-ръбестите камъни, по които минаваш, протекторите отпред на пръстите ти спестяват неприятното усещане при спускане от високо, което всеки планинар познава. Така че, ако имате възможност, инвестирайте в качество и най-важното – в здраве. Тия неща, дето ги пишат в рекламите, хич не са пресилени.

Защото може да сме в планината, ама това не означава, че трябва да се возим на трабант. 🙂

 

Google+ Comments