Моят онлайн дневник

Калин Йосифов

Моят онлайн дневник Лично БНО за реална промяна в политиката

БНО за реална промяна в политиката

changeКато млад човек наблюдавам случващото се в страната и макар да не живея в столицата, подкрепям напълно студентските протести, които според моите родители много напомнят на онези през ноември 89. Нещата не изглежда много да са се променили от тогава насам – управляват ни все същите хора – продукти на тоталитарната система и тогавашната агентура.

Промяна е нужна, и то възможно най-скоро. Голяма част от близките ми вече емигрираха в чужди държави и нищо чудно скоро аз да започна да се чувствам чужд у нас. Макар да нямам капацитета и желанието да се захващам с политика смятам, че единствено ние – младите и образовани хора, можем да променим нещо в тази порочна система, и да изгоним пазителите на статуквото, които държат алчно властта. Това обаче няма да стане само с протести – пък колкото и кървави да станат те. Нужни са реални мерки.

Видях, че такива са предложили от една нова партия, също оглавена от млад и неопетнен политически все още човек. Според БНО – Българско национално обединение, за да извършим основната промяна у нас, трябва да свикаме Велико народно събрание, и да променим избирателния закон, законът за лустрацията, да изготвим проект за промяна на конституцията, да променим законите за съдебна власт и полиция, и други. Естествено, това е първото, за което би се сетил човек – че правилата на играта трябва да се променят отвътре, за да не се допускат във властта повече политически франкенщайни като БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА и други, осланящи се на невежеството на масите партии и личности.

БНО, макар да не е националистическа партия, смята да се придържа към изконните български ценности и да подкрепя културата, семейството и образованието, като основни опори и градивни единици на държавата. Ако това беше правено през последните години и не бяха допускани толкова лобистки организации у нас, борещи се за чужди интереси, реалността ни сега щеше да бъде различна. Но няма време за повече вайкане. Сега трябва да работим, за да компенсираме безделието, малодушието и невежеството на предишните поколения.

Google+ Comments